Aavik Streamer DAC/880

K převodníkům (D-180, D-280, D-580) značky Aavik, součásti dánské(ho impéria - moderní) hifi invaze Audio Group Denmark (se sídlem v Aalborgu - zastřešení značek: Anzus Acoustics, Aavik Acoustics, Børresen Acoustics, Axxess Acoustics) přistála vlajková loď řady, přinášející (citujeme výrobce) "revoluci ve streamování"  model SD-880, firemní první - streamovací DAC.

audio group denmark

To, co dělá Aavik SD-880 tak výjimečným, je revoluční D/A převodník s nepřepínatelným kontinuálním zpracováním vyvinutý a vyrobený ve vlastní režii, v kombinaci s nejpokročilejší technologií streameru Aavik, technologiemi redukce šumu a průkopnickým designem skříně. Aavik SD-880 vytváří bezprecedentní autentické a realistické hudební zážitky. Kořeny tkví ve vytrvalé snaze společnosti Aavik o maximální autentickou hudební reprodukci a závazku k dokonalosti.

Technologie a komponenty
Společnosti Aavik se podařilo odhalit pozitivní akustické synergie mezi inovativním převodníkem DAC Non-switching Continuum Processing a streamérem Aavik. Model Aavik SD-880 je vybaven všemi prvotřídními materiály a elektronickými součástkami, kterými se vyznačuje vlajková řada 880, a disponuje výjimečnými zvukovými vlastnostmi. Výsledkem není nic menšího než zjevení digitální zvukové dokonalosti. Díky nepřekonatelnému a autentickému hudebnímu výkonu je Aavik SD-880 nejen symbolem zenitu hi-fi vynalézavosti, ale také estetickým mistrovským dílem, které svým estetickým a elegantním designem vizuálně obohatí každý hi-fi systém.

Napájení v rezonančním režimu, tiché ale extrémně výkonné
Tato řada Aavik je navržena tak, aby zajistila masivní zdroje energie s velmi nízkou hlučností. Na rozdíl od čtvercových vln, které používají běžné spínané napájecí zdroje, se tato řada Aavik může pochlubit konstrukcí v rezonančním režimu, která je zásadně řízena sinusovými vlnami. Když je potřeba větší výkon, zvyšuje se pracovní frekvence, což má zase tu výhodu, že se zvyšuje i hustota výkonu, což umožňuje vyšší špičkový výkon, když to hudba vyžaduje. Šumová hladina v surovém napájení je extrémně nízká, ale mohla by být ještě více snížena pomocí regulátorů s velmi nízkým šumem, které napájejí různé části obvodu. Šum těchto regulátorů se měří v několika mikrovoltech, resp. nanovoltech, což je výrazně nižší úroveň šumu než u běžných regulátorů.

Aavik Streamer DAC/880

Konstrukce skříně 880, studie materiálů a tvarů
Vnější design zesilovače Aavik 880 je výsledkem umělecké a estetické práce Flemminga Erika Rasmussena. Jeho filozofií designu však je a vždy bylo, že design musí sloužit účelu. Skříň zesilovače Aavik 880 byla navržena především s cílem zachovat co nejlepší zvukové vlastnosti elektrického provedení, tj. co nejnižší indukčnost, snížit hysterezi na absolutní minimum a zajistit vynikající kontrolu rezonance. Kromě toho, protože se jednalo o zesilovač třídy A, který měl být vyvinut, existovaly určité předem dané předpoklady pro konstrukci. S ohledem na tyto cíle se proces návrhu stal studií tvarů a materiálů, která otevřela jedinečnou a konstruktivní synergii mezi Flemmingem Erikem Rasmussenem a Michaelem Børresenem. Zesilovač je navíc vybaven chladicími prvky na bocích a horní straně, které nesou jasný Flemmingův designový podpis. Vnější část tlačítka hlasitosti je pokryta titanem a ovládací panel je navržen jako velký dotykový LCD displej. Výběr materiálů, stejně jako vnitřní a vnější design, jsou výsledkem spolupráce Fleminga a Michaela a vyznačují se funkčností, ale také velmi estetickým a elegantním designem.

Sendvičová konstrukce spodní desky
Spodní deska je navržena jako sendvičová konstrukce s měděnou deskou, těžkou kompaktní laminátovou deskou a titanovou vrstvou na dně. Tato jedinečná sendvičová konstrukce zajišťuje minimální rezonanci a podporuje přirozený a organický zvuk.

Pevný měděný kryt
Na základě fascinace Flemminga Erika Rasmussena mědí kvůli jejímu vizuálnímu vzhledu a pocitu z ní a na základě poznatků Michaela Børresena o zvukových vlastnostech mědi byl tento materiál zvolen jako základní součást designu. Výsledkem je, že zesilovače Aavik 880 mají masivní měděný kryt. Výsledkem je další snížení hystereze, nižší výstupní impedance, nižší indukčnost, pozitivní vliv na tlumicí faktor a chladnější provoz zesilovače. Všechny tyto komponenty zajišťují, že hudba je reprodukována s větší energií a výkonem.

Aavik Streamer DAC/880

Aplikace Aavik pro streamování, ovládejte hudbu ze svého iPadu
Užijte si vzrušení z toho, že jste pánem nekonečného vesmíru streamování hudby. Vyberte si svou oblíbenou hudbu pomocí streameru Aavik a oddejte se potěšení z vynikajícího zvukového výkonu založeného na streamování. Aplikace Aavik se snadno ovládá a umožňuje využívat vaše seznamy skladeb a různé streamovací služby, jako jsou Tidal, MQA, vTuner a Qobuz.

Princip Teslovy cívky
Princip spočívá v tom, že máme dvě cívky vinuté v každém směru / cívku a proticívku. Ansuzovými slovy: "Když Teslova cívka narazí na napěťovou špičku, aktivuje se protikus, aby se eliminoval šum. Protože šumové špičky jsou čistě napěťové a nenesou prakticky žádný náboj, je eliminace poměrně dobrá, ale ne stoprocentní. Přidáním více paralelních cívek P-TC se výkon zvyšuje. Realizací tohoto postupu se výrazně zlepší vnímání černé barvy v hudbě. Cívky Ansuz Tesla jsou k dispozici v různých typech, protože se vzájemně doplňují z hlediska silných / slabých stránek.

Aktivní Teslova cívka, účinný likvidátor hluku
Aktivní Teslovy cívky jsou napájeny, což zajišťuje pozoruhodně nižší impedanci a tím i lepší schopnost eliminovat šum. Aktivní verze je přibližně třikrát až čtyřikrát účinnější než pasivní Teslovy cívky.

Aktivní čtvercové Teslovy cívky, působivá redukce šumu
Aktivní čtvercové Teslovy cívky jsou zabudovány do našich obvodových desek - jedna cívka na horní straně a proticívka na zadní straně. Princip je naprosto stejný jako u aktivní Teslovy cívky, a tedy i velká schopnost eliminovat šum než u pasivní Teslovy cívky.

Aavik Streamer DAC/880

Analogová ditherová technologie 3. generace
Byla vyvinuta 3. generace analogové ditherové technologie Ansuz. Analogová ditherová technologie vznikla v radaru, kde zajišťovala silnější signál, a tím i větší dosah. Aktivní Teslovy cívky vysílají pulzující signály na přesně definovaných frekvencích. Tyto signály jsou vysílány v protifázi. Tím se výrazně zesiluje hudební signál a eliminuje se šumové pozadí. Analýzy a studie vedly k novým možnostem - a mnoho poslechů vyústilo v tuto konstrukci 3. generace, která je další optimalizací nejefektivnějších frekvencí, což ještě více a s nejmenšími detaily otevírá zvukovou krajinu, pokud jde o reprodukci nahrávek.

Aktivní zirkoniová cívka proti vzdušné rezonanci Tesla
Na základě obecné zvědavosti společnosti Ansuz ohledně vlastností různých materiálů implementovala společnost Ansuz do své konstrukce cívky proti vzdušné rezonanci zirkoniovou tyč. Jedná se o další působivé vylepšení technologie cívky Ansuz proti anténní rezonanci. Vlastnosti této zirkoniové tyče umožňují bezprecedentní kontrolu rezonance, což má za následek vynikající hudební kultivovanost, která vytváří přirozenou zvukovou scénu, bezkonkurenční svou čistotou, přesností a důrazem na hudební detaily.

 Aavik Streamer DAC/880

Ansuz Darkz Z2 Signature v ceně
Každá ze čtyř nožiček modelu Aavik 880 je navržena tak, aby se na ni vešlo zařízení pro kontrolu rezonance Ansuz Darkz. Součástí modelu Aavik 880 jsou proto vždy čtyři zařízení Ansuz Darkz Z2. Zařízení Ansuz Darkz pro kontrolu rezonance pohlcují vibrace, které přímo nesouvisejí se signálovou cestou. Výsledkem pohlcování je slyšitelná zpětná vazba vibrací, která ovlivňuje kvalitu zvuku. Ansuz Darkz se skládá ze 3 disků oddělených 3 titanovými kuličkovými ložisky. Model Ansuz Darkz Z2S je jedinečný díky zirkoniu, které je v něm použito. Kontrola rezonance díky použití zirkonu vede k vynikající hudební kultivovanosti. Model Darkz Z2 Signature je dále akusticky optimalizován díky exkluzivní povrchové úpravě Ansuz Signature na každém disku. A konečně, kuličky mezihry jsou z wolframu, což je prvotřídní materiál z hlediska stability a kontroly rezonance. Výsledkem je úžasná přirozená zvuková scéna, která je bezkonkurenční svou čistotou, přesností a důrazem na hudební detaily.

aavik I880

Designovým a funkčním partnerem pro novinku DAC/streamer Aaviik SD-880 - je integrovaný zesilovač Aavik I-880 (2x 220Watt/8 Ω) - obr. výše a níže (případně dvojice C / P-880 k Aavik Series 880  vice na videu A jako AAVIK - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

aavik I880

SPECIFIKACE SD-880
Redukce hluku Aavik:
Aktivní Teslovy cívky - 314
Aktivní čtvercové Teslovy cívky - 663
Dither obvody - 35
Aktivní zirkoniové Teslovy cívky proti anténní rezonanci - 2
Rozměry: 580 x 510 x 155 mm
Hmotnost: 33 kg

Aavik Streamer DAC/880

Doporučená cena (SD-880 je stejná jako pro Aavik I-880): 70/67 tisíc USD/EUR

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies