Wellfoat Babel

ZERO DISTORTION – BEST HIFI ISOLATION PLATFORM FROM JAPAN SINCE 2009 - je uvítací nápis na stránkách firmy G CLEF Acoustics jenž byla založena v Ósace (2,7 milionu obyvatel, zvaná "kuchyně říše" - ósacká jídla se považují za chuťově nejlepší) v roce 1978. Hlavní činností společnosti je podpora a vývoj systémů pro profesionální mixážní pulty a nahrávací zařízení, jako jsou SSL, Studer atd. Seznam klientů zahrnuje koncertní sály, TV vysílací kanály, univerzity a další významné společnosti v Japonsku. V kalendáři to (ještě) není, ano dnes máme (ve Všimli jsme si) "Den boje s vibracemi". 

Wellfloat

Pod značkou WELLFLOAT nabízí svá izolační řešení nejen (tam "kde zvuk končí" tedy pro nahrávku zprostředkovávající HiFi komponenty, ale už pro místo kde zvuk vzniká - pro lepší zvuk hudebních nástrojů! Existuje tedy podkladová deska třeba pro cello (zvaná WELLFLOAT Delta): "Zasuňte koncovku violoncellového kontrabasu do prostředního otvoru Delty a hrajte si s ním. Tato Delta má nohy s hroty, které zabraňují smyku, aby poskytly hráči maximální stabilitu, aby se mohl soustředit na hudbu. S Deltou můžete minimalizovat ztráty energie, které jsou běžně způsobeny nechtěnými odrazy od podlahy, takže si snadno všimnete, že je hlasitost zvýšená a každá nota je pro publikum jasně slyšitelná. U jazzových skladeb je cítit, že rytmus se stává jasnějším a lépe swinguje".

Welfloat Delta

Je tu i WELLFLOAT Delta - pro koncertní křídla. Jedná se o špičkový model základny Delta Isolation for Instrument. Nejen, že pak jasně slyšíte každou notu, ale při klavírním koncertu (s použitím WELLFOAT Delta podložek) slyšíte čistý zvuk klavíru, aniž by byl maskován ("slit" se) zvukem orchestru.

Wellfoat Babel

A stejnou (ne-li větší) péči věnují maximalističtí japonci i opečování zvuku (vibrací) HiFi systému a v něm  je hlavní to nejvyšší model značky - WELLFOAT Babel (viz úvodní obrázek textu a jeho "vnitřnosti" foto nad tímto odstavcem). Babel je ultimati model řady Well Float, potlačuje zkreslení zvuku pomocí „struktury odpružení“. Vibrace až na molekulární úroveň jsou řízeny "4 vrstvým vícestupňovým kyvadlem" (, které se také používá k detekci gravitačních vln. Precizní japonci uvádí i číslo patentu - 7104389 (rovněž čeká na mezinárodní patent PCT)

SPECIFIKACE:
Provedení: 12 malých mechanismů WELLFLOAT (3 x 4 vrstvy)
Materiál: nerezová ocel, opracovaný masivní hliník
Maximální nosnost: 250 kg (statické zatížení)
Rozměry: průměr 175 mm, výška 65 mm
Hmotnost: 3,0 kg
Vzhledem k eloxované povrchové úpravě se barva může lišit v závislosti na šarži.

Newtonova houpačka

Základní myšlenku na které funguje WELLFOAT vlastně všichni známe, je to tzv. "Newtonova houpačka" - ano to na obrázku nad touto větou - rázostroj prokazující (potvrzující) zákon o zachování mechanické energie a zákon zachování hybnosti. Žádné "vúdú" jen fyzika (nenápadně tu připomeneme rubriku "voodoo a esoterika" Voodoo a esoterika - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ) a slyšitelně fungující (což ale i mnohé ze zmíněné rubriky, jen někdy nevíme proč). 

Wellfloat Board

Nabídka japonského výrobce obsahuje i klasické desky pod komponenty, rozlišené dle nosnosti ale i typu (a nabídka je široká. Od největší šířky 600 mm po ultrakompaktní rozměr 125 mm (a to samé se týká nosností). Vše od běžných variant po speciální úpravy protiprokluz, odolnost proti poškrábání ale i do profi nahrávacích studií, v cenovém rozpětí ca 470 až 1.600 €.

Wellfloat Board

Tím se dostáváme k letošněpodzimním novinkám: "S potěšením oznamujeme uvedení exkluzivní opční desky „Babel BASE“ pro Wellfloat Babel, která má schopnost maximální kontroly vibrací."

wellfloat babel base

wellfloat double

Druhou novinkou je - Double. Jak vylepšit (skoro) dokonalé? Skloubit Babel a podložky ve WELLFLOAT DOUBLE útoku na vibrace: "Jsme potěšeni, že můžeme oznámit uvedení zcela nové zvukové desky Wellfloat Double, která se může pochlubit tím nejlepším antivibračním opatřením a má dvoustupňovou kyvadlovou konstrukci".

welfoat double

Vícestupňová kyvadlová konstrukce vyvinutá pro Wellfloat Babel se používá pro deskové izolátory. Unikátní čtyřjednotkové dvouvrstvé mechanismy Wellfloat dosahují čtvercového efektu jednostupňového typu kyvadla.

■ Nejnovější v řadě Wellfloat Board využívající „závěsnou strukturu“, která je dobře známá audiofilům, potlačuje zkreslení zvuku na nejvyšší možnou míru.
■ Vynikající vlastnosti pro potlačení vibrací díky „vícestupňovému kyvadlu (2 vrstvy)“, které se také používá pro detekci gravitačních vln.
■ „Vícestupňové kyvadlo“ s rezonanční frekvencí f0 má tlumicí charakteristiku výkonu H(f)~(f0/f ) 2 xn, zatímco Wellfloat Double má tlumicí charakteristiku při f0 =3Hz, při f = 300 Hz, dva stupně teoreticky mají izolační poměr osmé mocniny 10.
■ Další snížení vibrací kombinací supereloxovaného hliníku a pískované nerezové oceli.
■ Pečlivě navrženo legendární postavou světového automobilového designu a bývalým kreativním ředitelem Nissanu (CCO), panem Shirou Nakamurou. Wellfloat Double byl navržen tak, aby dobře zapadl do současného špičkového audio designu.

Specifikace 
Provedení: Vestavěné 8 malých mechanismů Wellfloat (4 x 2 vrstvy) Materiál: Nerezová ocel, hliník
Nosnost: 200 kg (statické zatížení)
Rozměry: 480 mm x 450 mm x 44 mm
Hmotnost: 10,8 kg

Wellfoat Babel

Cenu Babel z úvodního a třetího (vnitřnosti) a zde tohoto obrázku jsme si nechali na závěr: 6.439 liber (1 ks)

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies