https://krix.com.au/wp-content/uploads/2023/10/LX-7-blog-image_Exploded.png

Byl rok 1974, ve Vietnamu ještě zuřila válka a australan Scott Krix na svém "made in doma po večerech" systému poslouchal https://www.youtube.com/watch?v=U16Xg_rQZkA když to přišlo - měl zjevení (to píše on sám v příběhu o vzniku firmy!). A tak vznikl kdysi první KRIX model LF-1 (8" bas Plessey Rola a dvoupalcový tweeter).

krix

O dva roky později Scott otevřel v Goodwoodu (fandové aut možná znají tamní "Festival of Speed") obchod s názvem THE ACOUSTIC FOUNDRY a tak běžely roky a léta (a stovky original KRIX kompletních ozvučení kin v Austrálii, ale i v Jižní Koreji, prodeje v Severní i Jižní Americe) a dnes přišel Krix LX-7. Jaký je soundbar od protinožců? No "postavený na hlavu" přece - je pasivní.

Při vývoji soundbaru pro velké uhlopříčky zkusili v KRIX vše možné a stále to nebylo takové jak chtěli. Až přišla myšlenka, uděláme to jinak. A se svou obří praxí s ovzvučování kin to tak udělali.

Filmoví nadšenci léta museli vybrat mezi elegantním reproduktorem ve tvaru soundbaru, který se krásně vejde pod obrazovku, nebo výkonným a dynamickým filmovým výkonem. Tento kompromis již není třeba dělat!
Díky levému, střednímu a pravému kanálu LX-7 nově definuje očekávání toho, čeho může „soundbar“ dosáhnout.

 Krix LX-7

Není to soundbar... je to zvukový zážitek.

Nový LX-7 je první svého druhu od Krix – vysoce výkonný pasivní reproduktor dostupný ve třech různých velikostech pro všechny kromě těch největších televizorů a projektorů. Díky levému, střednímu a pravému kanálu LX-7 nově definuje očekávání toho, čeho může „soundbar“ dosáhnout. Filmoví nadšenci dosud museli vybrat mezi elegantním reproduktorem ve tvaru soundbaru, který se krásně vejde pod obrazovku, nebo výkonným a dynamickým filmovým výkonem, doprovázeným však esteticky pro mnohé nepřekonatelným problémem. Tento kompromis již není třeba dělat!

Krix LX-7, revoluční soundbar navržený a vyrobený v Austrálii, byl zkonstruován pro společenské místnosti, mediální místnosti, herny a vyhrazená domácí kina. Vysoký výkon a citlivost zajišťují, že filmové zvukové stopy, hry a hudba jsou dodávány s neuvěřitelným výkonem a dynamickým rozsahem. Inženýři společnosti Krix usilovně pracovali na tom, aby škálovali technologii ze specializované řady domácího kina Krix do mělkého (142 mm hlubokého), silně vyztuženého krytu. Tři vlnovody 90 x 90 Krix s krátkým dosahem výrazně zlepšují rozptylové charakteristiky a zajišťují jasné oddělení dialogů, efektů a hudby, díky čemuž se dostanete do středu vašich oblíbených filmů, koncertů nebo televizních seriálů. 165mm (6,5”) basový měnič obsahuje obrovskou 50mm (2”) kmitací cívku, která posiluje skutečnost, že tohle (prodejní heslo modelu): "NENÍ TO SOUNDBAR - JE TO KRIX"

Scott Krix

Což nás dovádí k celoživotnímu heslu Scotta (na obrázku) a jeho firmy: "Když vám vstávají vlasy na hlavě, když cítíte ten zvuk, víte, že to funguje, víte, že je to Krix"

Krix LX-7

A jak tenhle Krix funguje? Pro "Není to soundbar... je to zvukový zážitek" potřebujete 3 kanálový zesilovač. Budete také potřebovat subwoofer (Krix vyrábí i KA-1100 "dual-mono 700W/4Ω subwooferový zesilovač) – pasivní soundbar LX-7 je určen ke kombinaci se subwooferem(y - nejen) Krix pro přesnou reprodukci nejnižších frekvencí - říká společnost. A když budou prostorové kanály vašeho AV receiveru prosit, budete chtít také samostatné prostorové a/nebo výškové reproduktory - Krix může opět vyhovět, protože LX-7 je tonálně přizpůsobený všem prostorovým a stropním reproduktorům Krix, říká společnost, která vyrobila středový reproduktor ve tvaru soundbaru.

Který přes lehce ironický závěr textu, má zřejmě opravdu dobrý zvuk, trochu otázka je pak (celková) cena.
Doporučená cena Krix LX-7 je 4.995 AU$

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies