Sonnet / Metrum

Přetiskujeme zprávu společnosti Metrum Acoustics / Sonnet / Acelec:

Naše vize do budoucna: sloučení našich dvou značek

Jsme šťastní a hrdí na to, že můžeme dělat to, co umíme nejlépe: vyrábět krásné vybavení pro hudební nadšence, náročné audiofily a profesionály v hudebním průmyslu. Audio produkty Metrum i Sonnet jsou vyráběny ve stejné továrně stejným týmem a sdílejí většinu stejných konceptů a funkcí. Po dvou letech práce vedle sebe nastal čas se společně přestěhovat a spojit naše společnosti, přičemž Metrum bude starším, stabilním partnerem a Sonnet čerstvým větrem. K tomu všemu se nedávno přidala společnost Acelec s naším nejnovějším reproduktorem. Domníváme se, že mít tři webové stránky a tři společnosti není nákladově efektivní a je to pro naše zákazníky matoucí. Takže... spouštíme naše nové webové stránky a budeme pokračovat ve značkách Metrum i Sonnet, přičemž Metrum bude naše vysoce hodnotná produktová řada pro zákazníky, kteří hledají dokonalý věrný zvuk, a Sonnet naše cenově výhodná řada přinášející vysoce kvalitní produkty za velmi konkurenceschopnou cenu.

Metrum Adagio je náš prémiový produkt; má luxusní tvar, dvojitý tlumený rám, hmotnost a rychlost, elegantní horní panel z tvrzeného skla a je nejvybavenějším produktem řady Metrum. Dvojité monofonní sestavení převodníku a trojité napájecí zdroje zajišťují výrazné a svěží basy, věrný zvuk s dobrotami bez digitálních filtrů NOS a úžasné zaměření na umístění nástrojů v nahrávkách. Metrum je Hudba s velkým M, vypadá a zní skvěle!

Stejně jako Metrum je i Sonnet špičkovým produktem. Přináší hodnotu za peníze a zároveň zní úžasně. Větší část kusovníku (BOM) je vynaložena na elektroniku, zatímco design je nadčasový. Displeje jsou informativní, ale lze je také vypnout. Stejné principy NOS jsou zabudovány i do řady Sonnet. Slyšíte každý detail a umístění každého přístroje.

Acelec je značka našeho reproduktoru Model 1. Kritický poslech, snadné umístění a velmi přesné zvukové stupně jsou zajištěny použitím pouze těch nejlepších materiálů, které jsou kombinovány chytrým a inovativním způsobem. Díky 15mm sendviči z "bituminizovaného hliníku" je skříň velmi tichá. Filtr s dvojitým sklonem je bezproblémový a poskytuje velmi hladkou fázovou odezvu. Vodopádový graf odhaluje velmi krátký dozvuk bez dozvuků nebo nahromaděné energie díky vysokému tlumení. Díky tomu dosahuje výtěžnosti 84 dBWm-1, a přesto je velmi schopen naplnit vaši místnost hudbou. Reproduktor Acelec Model 1 je výjimečný a musíte ho slyšet, abyste tomu uvěřili.

Kdo jsme?

Metrum Acoustics a Sonnet Digital Audio jsou dva potomci stejného zakladatele, Ceese Ruijtenberga, přičemž spoluzakladatelem Sonnetu je Lion Kwaijtaal (krátkou historii najdete zde). Obě společnosti se věnujeme výrobě digitálně analogových převodníků (DAC), které znějí "věrně přírodě", svým vlastním způsobem, pro vás, naše vážené zákazníky milující hudbu. V naší továrně v nizozemském městě 's-Hertogenbosch inovujeme, hledáme lepší techniky, součástky a obvody, aby moduly D/A převodníků zněly ještě lépe. Je to také místo, kde osazujeme naše desky s plošnými spoji, pájíme, testujeme, sestavujeme komponenty dohromady do pouzdra, znovu testujeme, vypalujeme, provádíme koncové testy a nakonec balíme vaše nové audio zařízení... Naše zkušenosti s převodníky D/A jsme využili také při vývoji zesilovačů, streamovacích zařízení a reproduktorů. Všechny disciplíny jsou vlastní, aby bylo možné vyrobit kompletní audio zařízení od základu. Nejnovějšími posilami našeho specializovaného týmu jsou Stefaan, Paulo, Daniël, Ferris a Roelof. Starají se o prodej, výrobu a servis. Když budete mít dotaz nebo speciální požadavek, objeví se vám jméno Roelofa (konstrukce a technická podpora) nebo Stefaana (prodej). Cees se také dodnes podílí na naší práci jako průvodce a mentor. Občas se rád zastaví na šálek kávy a probere s námi i audio záležitosti :)

Abychom vám mohli ukázat naše ručně vyráběné produkty a nabídnout vám nový portál pro objednávky, vytvořili jsme nové webové stránky. Všechny naše výrobky si můžete porovnat a objednat online na jedné webové stránce: metrumacoustics.com. Zachováváme stejnou politiku "kup a vyzkoušej": vyzkoušejte si výrobek ve své vlastní sestavě po dobu 30 dnů, a pokud se vám nebude líbit, můžete jej bez problémů vrátit.

Náš tým má dlouholeté zkušenosti s konstrukcí, výrobou a montáží špičkových audio zařízení. Jsme jedineční v tom smyslu, že si naše produkty vyrábíme sami: ovládání hlasitosti, desky plošných spojů a software jsou vyrobeny naším týmem. Dokonce i naše moduly D/A převodníků, které tvoří jádro našeho produktu, jsou vyráběny přímo u nás. Proto máme velmi detailní znalosti o našich produktech, dokážeme dodržet přísné tolerance a rychle řešit problémy, když se objeví. Kromě toho také provádíme servis všech zařízení Metrum a Sonnet, která kdy byla vyrobena, a to tak dlouho, dokud jsme schopni zajistit náhradní díly. Členové našeho specializovaného interního týmu inženýrů Cees, Ferris, Lion a Roelof neustále pracují na nových nápadech, přičemž z nejlepších nápadů vznikají prototypy.

Základní technologie

"Záleží na tom, jak to zní, ne na tom, co je uvnitř"

Zpět k jádru našeho produktu (pro naše technicky zdatné nadšence): modul DAC a jeho funkce. Přístup společností Metrum a Sonnet v oblasti převodu digitálního signálu na analogový je netradiční a využívá moduly D/A převodníku bez převzorkování (NOS) a bez digitálního filtru (True multi-bit DAC) s využitím žebříčkových čipů R2R. Všechny běžně dostupné čipy audio DAC implementují nějakou formu digitálního filtru nebo převzorkování. Protože jsme přijali technologii NOS, používáme pro převod nestandardní žebříčkové čipy R2R, čímž vzniká náš vlastní modul DAC. Rychlá dopředná korekce založená na FPGA v modulu rozděluje digitální bitový proud, což ve výsledku vede k nižšímu šumu, větší linearitě a většímu dynamickému rozsahu. Vzhledem k absenci digitálních filtrů není přítomno žádné před- ani po-zvukování, což zajišťuje přirozené podání nahrávek s velmi nízkou latencí. Fázová linearita v celém slyšitelném frekvenčním spektru se u celé produktové řady pohybuje v rozmezí 10 stupňů.

Hudba je rytmus, čas, kadence a metrum (Oxfordský slovník: hudební míra času nebo tempa). Když správně načasujete, všechny nástroje v mixu zapadnou na své místo. To platí pro jeden nástroj a s ním spojenou akustiku místnosti, přímé dvoustopé nahrávky orchestru i běžné vícestopé studiově nahrané mixy, protože neměníme bity (ani při ovládání hlasitosti!) a nehrajeme si s časováním. Z hlediska frekvenčního spektra měří technologie NOS DAC obvykle spíše špatně. S naší neškodnou analogovou filtrací můžeme dosáhnout velmi slušných hodnot zkreslení 0,005 % THD při plném výstupu (882 Hz @0 dB). První spektrální špička (2. harmonická) je ještě o 100 dB níže než základní. Pokud bychom použili převzorkování, problémy ve frekvenční oblasti se převedou na problémy s časováním (aliasy se technikou tvarování šumu přesunou na problémy s jitterem). To lze popsat jako zákon zachování kalamity..... Vyřešíte-li problém v jedné doméně, získáte jiný problém v druhé. Trik spočívá ve volbě menšího zla a správném ošetření digitálního signálu. Kritici říkají, že "ani neimplementujeme správný rekonstrukční filtr". My říkáme: poslouchali jsme konečný výsledek a provádíme ho přiměřeně dobře ve frekvenční doméně, ale naprosto špatně v časové doméně. Naše převodníky mají navíc velmi nízkou latenci (slyšíme vás, lidé ze studia). Díky těmto technikám je dosaženo věrného zvuku, kterým jsme tak proslulí. Už jsme se zmínili, že mezi naše spokojené zákazníky patří i velká lisovna vinylů? Milujeme analogový zvuk, zvláště když si ještě můžeme vychutnat výhody digitálního zvuku. Obrovské hudební katalogy, rychlý start, žádné opotřebení, veškerá hudba na jedno stisknutí tlačítka...

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies