NuVista800.2

Nu-Vista 800 byl zesilovač, který se v posledních několika letech těší velké oblibě a používá se jako špičkový hybrid. Bohužel, stejně jako u všech věcí zahrnujících moderní i tradičnější technologie, byly díly přerušeny. Původní displej „retro vzhledu“ se náhle přestal vyrábět ve velmi krátké době.

Zbylo nám tedy na výběr – ukončit oblíbený zesilovač nebo řešení a nahradit původní verzi aktualizovanou verzí, ale pokud možno nezměněnou od původního vzorce.

Nu-Vista 800.2 ve zkratce
Umělecké dílo využívající naše neuvěřitelné obvody Nu-Vista s 300WPC+
Přepracovaný přední panel s novým displejem
Převinutý transformátor pro menší hluk
Revidované napájecí obvody
Dálkové zapnutí/pohotovostní režim
Lokálně oddělený koncový stupeň převzatý z koncového zesilovače TITAN
Celková rezerva stability, snadno ovládne jakýkoli reproduktor
Špičkový technický výkon s kouzlem Nu-Vistors
Duální mono výkonové zesilovače se samostatným předzesilovačem
Pět všestranných vstupů - Balanced XLR, CD, Tuner, 2 x Auxiliary
Pevné i variabilní předvýstupy
Bypass domácího kina
Skvělý design, Heroic kvalita zpracování
Nikdy předtím v historii hi-fi nebyly elektronky Nuvistor spojeny s nejmodernější technologií SMD a sofistikovanými moderními konstrukčními technikami. Technický výkon Nu-Vista 800.2 je ohromující.

Více než 300 wattů na kanál s bezpodmínečnou hranicí stability a neuvěřitelnou schopností řízení zátěže.
Neuvěřitelně nízké zkreslení v kolosální šířce pásma.
Extrémně nízká hlučnost.
Extrémně plochá frekvenční odezva.

Nu-Vista 800.2 má parametry jako sen, ale co je důležitější, zní to neuvěřitelně. Je hedvábně hladký s obrovskými přechodnými jevy a pocitem bez námahy, který je zároveň uvolňující a strhující. Za zvláštní zmínku stojí, jak Nu-Vista 800.2 promítá obraz mezi reproduktory, takže se jich můžete téměř dotknout.

Dědictví TITAN
Nu-Vista 800 byl zesilovač, který se v posledních několika letech těší velké oblibě a používá se jako špičkový hybrid. Původně byl navržen v roce 2013, aby přivedl zpět tehdy ukončenou rodinu produktů Nu-vista.

Přepracovali jsme starý obvod Nu-Vista na moderní postupy a byl prvním, který od dob TITANu obsahoval lokálně oddělený koncový stupeň. To zahrnovalo přidělení každého výstupního zařízení odpovídajícího vysokoproudého velkoobjemového napájecího kondenzátoru. Tyto kondenzátory namontované na desce plošných spojů výkonového zesilovače dávají podobný vzhled motoru „V10“!

Montáž takového kondenzátoru v blízkosti každého výstupního tranzistoru umožňuje bezprostřednější přístup k uložené energii s mnohem nižší impedanční cestou, kterou prochází. To má za následek lepší přechodovou odezvu a shodou okolností poskytuje stupeň zlepšeného filtrování zvlnění při vyšších proudech ve spojení s napájecími kondenzátory umístěnými jinde.

Hlavní napájecí kondenzátory jsou umístěny přímo na usměrňovačích, které rovněž snižují napájecí impedanci a pomáhají udržet usměrnění a brum mimo obvod PA s vysokým ziskem.

Tato jednotka byla velmi populární, přinesla zvuk Nu-Vista nové generaci posluchačů a také byl vyroben odpovídající CD přehrávač, který také získal velký ohlas.

Od Nu-Vista 800 do 800.2
Bohužel, stejně jako u všech věcí zahrnujících moderní i tradičnější technologie, byly díly přerušeny. Původní displej „retro vzhledu“ se náhle přestal vyrábět ve velmi krátké době. Zbylo nám tedy na výběr – ukončit oblíbený zesilovač nebo řešení a nahradit původní verzi aktualizovanou verzí, ale pokud možno nezměněnou od původního vzorce.

Nu-Vista 800.2 dostal novou modernizovanou přední desku a zcela nový displej. Je v souladu s naší novou řadou produktů Nu-Vista. Brzy jsme si uvědomili, že budeme muset aktualizovat napájecí obvody a řídicí a elektronické řídicí obvody zapnutí/vypnutí, aby se přizpůsobily novému displeji. Naštěstí to znamenalo, že bychom mohli přidat i chybějící funkci dálkového zapnutí/pohotovostního režimu.

Když už jsme byli u toho, nechali jsme naše transformátory převinout, pro nižší stojatý tok, takže jsou méně citlivé na síťový stejnosměrný ofsetový šum. To znamená o něco větší (a těžší) transformátor, který naštěstí stále vyhovuje stejnému případu.

Výsledkem je, že nyní máme integrován nový hybrid, Nu-Vista 800.2, který bude vizuálně zapadat do nové řady produktů Nu-Vista, přičemž zachová zvukové parametry originálu nedotčené a v určitých oblastech je dokonce vylepší.

Heroic Build Quality
Mechanická konstrukce Nu-Vista 800.2 je nekompromisně tuhá a pevná v typické tradici Musical Fidelity. Přední panel a boční panely jsou vyfrézovány z extrudovaných hliníkových profilů a jsou extrémně masivní. Nu-Vista 800.2 je v zásadě imunní vůči účinkům vibrací z okolního prostředí. Totéž lze říci o elektromagnetické imunitě. Masivní hliníkové pouzdro funguje jako Faradayova klec. Chrání vnitřní části před vnějšími elektromagnetickými poli a stejným způsobem i zbytek vašeho HiFi zařízení před elektromagnetickými poli generovanými Nu-Vista 800.2.

NuVista800.2

Nový Nu-Vista 800.2 je pokračováním lásky k Musical Fidelity. Naše vášeň pro trubice Nuvistor se nezastavila. Všichni v Musical Fidelity doufají, že budete mít z poslechu Nu-Vista 800.2 stejné potěšení, jaké jsme měli při jeho vytváření.

Nuvistor
Elektronky Nuvistor byly vynalezeny v 50. letech minulého století, aby vyřešily mnohé nedostatky konvenčních elektronek. Na rozdíl od nich nabízejí elektronky Nuvistor velmi vysokou spolehlivost, nízkou mikrofonnost, nízkou hlučnost, konzistenci od šarže k šarži, malé rozměry, relativně nízkou spotřebu energie a skvělý technický výkon.

Jedna slavná aplikace byla v Ampex MR-70, nákladném studiovém magnetofonu, jehož celá elektronická sekce byla založena na nuvisstorech. Další omezené použití této velmi malé elektronky bylo ve studiových mikrofonech z té doby, AKG/Norelco C12a, který využíval 7586, je dobrým příkladem.

Později byl také nalezen ve slavném studiovém mikrofonu Neumann U 47. Tento mikrofon byl vysoce ceněn umělci po celém světě a byl používán mnoha špičkovými nahrávacími umělci, jako je Frank Sinatra, The Beatles a tak dále. Je pozoruhodné, že v současné době můžete vidět mikrofon U47 se stojanem, kabely a napájecím zdrojem na eBay za 10 999 $ „Buy-it-now“.

Naneštěstí, stejně jako se zkoumalo použití elektronek Nuvistor, byl vynalezen tranzistor a pro Nuvistory to skončilo. Tam záležitost spočívala až do doby asi před patnácti lety, kdy Musical Fidelity vytvořilo první ze své průkopnické série Nu-Vista. Tyto legendární produkty v limitované edici se vyprodaly během několika měsíců. Dnes, o patnáct let později, mají velmi vysoké ceny z druhé ruky kvůli jejich krásnému zvuku, kvalitě zpracování a dlouhé životnosti.

To bylo vysvětlení "nouze" - výrobce musel. A ta cnost? Tento týden zesilovač Musical Fidelity NuVista 800.2 získal ocenění EISA - za nejlepší integrovaný zesilovač

NuVista800.2

SPECIFIKACE

Výkon: 330 wattů na kanál do 8 ohmů; 500W do 4 ohmů; 1000W vrcholí do 2 ohmů
Napětí: 52 V RMS, 20 Hz až 20 kHz; začátek ořezávání; 147 voltů vrchol od vrcholu
Proud: 120 ampér od špičky ke špičce
Faktor tlumení: 200
Výstupní zařízení: 5 párů na kanál
THD+N: < 0,005 % typicky, 20 Hz až 20 kHz
SNR: > 107 dB 'A'-vážený
Vstupní impedance: 40 kOhm
Frekvenční odezva: +0, –0,1dB, 10Hz až 30 kHz
Linkové vstupy: 4 páry linkových RCA konektorů; 1 pár symetrických XLR konektorů na úrovni linky
Linkové výstupy: 1 pár linkových RCA konektorů, LINE výstupy s konstantní úrovní
1 pár linkových RCA konektorů, PREAMP výstupy pro např. biamping
Výstupy reproduktorů: 2 páry 4mm banánkové zástrčky/vazné sloupky
Spotřeba: <0,5W v pohotovostním režimu (svítí oranžová LED); 130W zapnutý a nečinný (svítí modrá LED); maximum 900 wattů
Rozměry: 483 x 187 x 510 mm
Hmotnost: 41 kg 

NuVista800.2

Doporučená cena 10.999/11.990 GBP/EUR

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies