Moonriver 505

Začalo to https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/2274-integrovany-zesilovac-moonriver (ta cena je dnes 100 až 120 tisíc Kč). Firma o sobě říká: "Moonriver Audio, inspirovaný slavnou písní (z filmu Snídaně u Tiffaniho, pokud skladbu neznáte Henry Mancini "Moon River" (Official Visualizer) - YouTube Grammy i Oscar za hudbu 1962, první ve filmu je instrumentální verze v ději filmu má roli Breakfast at Tiffany's - Audrey Hepburn Sings Moon River - BEST QUALITY - YouTube seznam následných verzí Andy Williams, Barbra Streisand, výborný je Louis Armstrong atd. by dal na samostatný článek), je kombinací vintage a současnosti. Organická textura získaná v otevřeném prostoru, dynamické chování bez omezení při zachování přirozené barvy, konstrukční opatření pro modulární upgrady a přímý přístup ke všem funkcím. Moonriver miluje vinylové desky..."

Takže nepřekvapilo, že druhý (tak trochu třetí) výrobek (až nečekaně úspěšného a napříč planetou oceněného zesilovače Moonriver 404 následovaného vylepšenou - dvojnásobná kapacita napájení - verzí 404 Reference) je PHONO STAGE MOON RIVER AUDIO 505. Ten prý: "Splňuje všechny potřeby každého náročného audiofila, který miluje vinylové desky, a to jak nyní, tak i v budoucnu. Je navržen s ohledem na audiofily, sběratele gramofonových desek a vinylové nadšence a může se pochlubit 4 vstupy pro všechny vaše gramofony, raménka a přenosky. Podporuje také všechna možná nastavení za chodu pomocí vyhrazených knoflíků a přepínačů, aby se ideálně přizpůsobil vaší MC nebo MM přenosce.

Jedinečná, nastavovací funkce hybridního phono stage Moonriver 505 umožňuje poslechové testy „za běhu“ s různými úpravami bez nutnosti vypínání, sejmutí krytu, opětovného zapnutí a čekání na zahřátí. Hybridní design kombinuje použití integrovaných obvodů a diskrétních polovodičových obvodů k vytvoření ideálního, vysoce výkonného a ultra nízkošumového obvodu. Zatímco IC operační zesilovače nabízejí velmi nízkou hladinu šumu, diskrétní obvod nabízí realistický drajv a dynamiku, kterou není možné získat z IC operačních zesilovačů.

Moonriver 505

Pokud jde o zvukový podpis všech produktů Moonriver Audio, snažíme se vyvážit tenkou hranici mezi muzikálností a rozlišením. Duše hudby je ve středním pásmu, zde je obsaženo nejvíce emocí, vášně a radosti ze života. Na technické úrovni se pohybuje ve frekvenčním pásmu 200 – 4 000 Hz. Bez pevného základu pod středy zní hudba tence, křehce a často nezajímavě. Pokud mozek vnímá, že zvuk je umělý, pak je těžké nechat se strhnout poselstvím obsaženým v hudbě. Stejně tak je nezbytná přesná reprodukce témbru. New York Steinway má znatelné zvukové rozdíly od Hamburg Steinway, zatímco housle Guarneri znějí odlišně od Stradivarius. Aby bylo možné zachytit všechny tyto nuance, musí reproduktory a elektronika působit jednotně, nesmí zakrývat ani přehánět detaily.

"Zvuk a úroveň provedení phono předzesilovače Moonriver 505 je těžké popsat a musí se to slyšet, abyste uvěřili." říkají solidní zdroje. (rádi ověříme - pozn. redakce)

SPECIFIKACE
Počet vstupů: 4
Minimální zisk: 34dB
Maximální zisk: 72 dB
Hodnoty kapacity: 100, 220, 330, 470, 680pF
MC zátěžová impedance: 10, 47, 100, 470, 1KΩ a vlastní
MM zátěžová impedance: 22K, 47K, 75KΩ
Křivka pro snížení důrazu: RIAA a Decca nebo Columbia
Funkce Stereo / Mono
XLR a RCA vstupy a výstupy
Oddělené stínění pro transformátor a stupně zesílení
Funkce automatického ztlumení
Rozměry: 430 x 390 x 135 mm
Hmotnost: 12 kg

Moonriver 505
Doporučená cena: 4.990 €

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies