Michell TechnoDec

V polovině 60. let založil John Michell firmu Michell Audio Engineering. Společnost se deset let soustředila na výrobu dílů pro jiné gramofonové společnosti, ale celou dobu se John soustředil na vývoj jediného největšího vývoje v historii gramofonu. A pak přišel ten pravý nezapomenutelný dodnes prodávaný MICHELL AUDIO GyroDec.

V roce 1982 byl představen GyroDec – jeden z nejikoničtějších designů gramofonu všech dob. Původní GyroDec se vyznačoval těžkým hliníkovým talířem vybaveným gumovou podložkou a pod ním namontovaným zlatým závažím. Během následujících čtyř desetiletí byl GyroDec nadále nejprodávanějším a nejoblíbenějším produktem společnosti. Klíčem k tomuto úspěchu byly četné pokroky, které jej přivedly na úroveň výkonu nabízeného dnes. Patří mezi ně dnes známé obrácené ložisko čerpání oleje; důmyslný design, který dramaticky snižuje množství tření a opotřebení, což má za následek nízkou hlučnost a dunění. Vzhledem k tomu, že jde o modulární design, společnost je stále schopna nabídnout všechny upgrady, aby přinesla originální balíček až do aktuální specifikace.

Čas však plyne a nadešel pro (prý - snad) novou legendu která přetrvá dekády, evoluční gramofon Michell Audio TecnoDec.

TecnoDec je základní gramofon Michell a sdílí mnoho funkcí vyvinutých pro jeho většího sourozence GyroDec, jako je tlumení vibrací, talíř s přizpůsobenou impedancí, invertované hlavní ložisko pro cirkulaci oleje a volně stojící motorová jednotka.

Motorová jednotka točny je vyrobena z masivního kusu hliníku letecké kvality a je navržena tak, aby minimalizovala jakýkoli přenos drobných vibrací vznikajících při chodu motoru na citlivé části točny. Při provozu je jediným spojením mezi motorem a zbytkem točny hnací řemen otáčet talířem. Tato inovace zvyšuje výkon TecnoDec a odlišuje jej od konkurence.

Na rozdíl od tradičních konstrukcí má naše hlavní ložisko bod otáčení v horní části sestavy, nikoli ve spodní části. Tato orientace nám umožňuje plně namazat vnitřek celého ložiska, zatímco se talíř otáčí. Dosahujeme toho pomocí upraveného Archimédova šroubu, který zapracujeme do vnitřního otvoru ložiska. Olej je nasáván z nádržky na základně hlavního ložiska až k přítlačné kouli nahoře, plně se maže, poté se vrací do nádrže odpadním otvorem vyvrtaným do vřetena ložiska. Mazání přesných částí hlavního ložiska tímto způsobem znamená, že je zabráněno jakémukoli potenciálnímu hluku nebo vibracím způsobeným otáčením talíře.

Hmotnost: 4,6 kg
Rozměry: 49 x 31 x 8,5 cm

Michell TecnoDec

Doporučená cena (včetně raménka Michell T3): 1.999/2.698 GBP/USD
Verze bez raménka: 1.999 EUR 

(ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Michell TecnoDec

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies