momentum MxV ingegreated

Co je to MxV (u někdejšího Pan KRELL - založil ho 1980 byl odejit 2009; dnes prostě jméno a příjmení - Dan D´Agostino) pravidelný čtenář ví Momentální upgrade - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení rok se s rokem sešel a Dan D´Agostino Master Audio Systems přichází se sloučenými schopnostmi předzesilovače Momentum HD a výkonového zesilovače Momentum S250 MxV do jednoho (dvoudílného) těla - Momentum MxV Integreated Amplifier.

momentum MxV ingegreated

Pravidlo dvou
Integrovaný zesilovač Momentum MxV kombinuje přední technologii předzesilovače Momentum HD a výkonovou sekci zesilovače Momentum MxV, čímž poskytuje špičkový výkon řady Momentum v kompaktním provedení. Elegantní design pouze naznačuje pokročilé obvody v jeho hliníkovém a měděném pouzdře.

momentum MxV ingegreated

Integrovaný zesilovač Momentum MxV těží z rozsáhlého vývoje, který byl dříve aplikován na samostatné komponenty řady Momentum, a využívá potenciálu, který integrované řešení nabízí. Momentum MxV je modulární konstrukce, kterou lze konfigurovat podle preferencí posluchače. Základní sekci linkového předzesilovače lze rozšířit o modul digitálního streamingu a/nebo fonostage. Při plném vybavení je topologie integrovaného zesilovače Momentum MxV bezproblémovým obvodem pracujícím jako jeden celek od vstupu po výstup. Každá vnitřní sekce je stále vysoce specializovaná, ale znalost přesného doplnění napájecích, řídicích a zvukových obvodů, které se používají společně, umožňuje inženýrům pohled na systém, který obvykle není možný.

MxV integreated

Zdroj napájení
Momentum MxV Integrated je navzdory svým kompaktním rozměrům výkonný zesilovač. Základem je nový mimořádně tichý lineární transformátor o výkonu 2 000 VA. Jedinečná technologie toroidního vinutí, poprvé použitá v zesilovači Momentum M400, poskytuje větší výstupní výkon z podobně velkého konvenčního transformátoru, přičemž Momentum MxV Integrated zůstává na své možnosti překvapivě malý. Tento motor pohání téměř 60 000ⲙF kondenzátorovou baterii, což vede k výkonu 250/500/1 000 W do zátěže 8/4/2Ω reproduktorů. Vnitřní obvody filtrují VF šum ze střídavého napájecího vedení a kompenzují asymetrické průběhy napájení a stejnosměrný proud v síti.

momentum MxV ingegreated

Ve dvou se to lépe táhne
Rozsah konstrukce integrovaného zesilovače Momentum MxV vyžaduje použití dvou samostatných šasi - vyhrazeného zvukového šasi a samostatného napájecího zdroje. Obě šasi se vzájemně blokují pomocí speciálních mechanismů v montážních patkách každého šasi. Třicetikolíkové blokovací 30ampérové pozlacené konektory eliminují kabeláž běžně používanou pro tyto aplikace a s ní spojené anomálie, které mohou nastat. Tato výrazná konstrukce zcela fyzicky i elektricky izoluje zvukový signál od napájecí části. Fyzická izolace nabízí další prostor pro maximální využití napájecích i zvukových obvodů.

momentum MxV ingegreated

Zvukové obvody
Každá hlavní sekce byla zasažena technologickým pokrokem, který byl poprvé představen v modelech řady Relentless a Momentum. Počínaje sekcí předzesilovače tvoří šest samostatných desek s levým a pravým obvodem vstupní sekci, sekci ovládání hlasitosti a výstupní sekci. Základní topologie byly přejaty z předzesilovače Momentum HD Momentum včetně inovativního vstupního stupně.

momentum MxV ingegreated

Digitální streamování a phono modul
Výraznou výhodou integrovaného zesilovače je přímé připojení předzesilovacího stupně ke vstupní sekci zesilovače. Tato čistá cesta eliminuje konektorové a kabelové anomálie, které potenciálně ovlivňují elektrický a zvukový výkon. Zásadní význam pro nové zapojení mají bipolární tranzistory. Ve všech zesilovačích Momentum MxV dodávají nyní desetkrát větší proud a výkon než dříve používané. Tyto součástky s širším pásmem a vyšším výkonem rozšiřují nízkofrekvenční a vysokofrekvenční výkon se sníženým zkreslením v obou frekvenčních extrémech. Napájení řídicího stupně zajišťuje nový obvod stability předpětí, který poskytuje téměř 50% nárůst provozního předpětí. Zvýšení provozního napětí třídy A přímo souvisí s lepší kvalitou zvuku. Díky nové topologii obvodů MxV a našemu jedinečnému chladiči s tepelným odvodem z mědi a hliníku nejsou problémy s teplem u integrovaného zesilovače Momentum MxV praktickým problémem. Nové schéma předpětí zajišťuje konzistenci předpětí, což zabraňuje nadměrným teplotám i při největších nárocích. Přídavné výkonové tranzistory ve výstupním stupni snižují zatížení každého zařízení. Minimalizací zátěže každého jednotlivého zařízení pracuje celá výstupní sekce efektivněji. Výsledkem je bohatší, dynamičtější a intimnější přednes bez ohledu na hudební žánr.

Dan D´Agostino

Poslední generace koncového stupně je vybavena novými výstupními tranzistory, které původně pocházely z vlajkové lodi monoblokových zesilovačů (toho pána výše) Relentless. V integrovaném zesilovači Momentum MxV je použito 28 vysokorychlostních tranzistorů. Každý se montuje pomocí dvou upevňovacích prvků z nerezové oceli - což je mezi flatovými tranzistory rarita - pro maximální tepelný přenos na měděné chladiče. Síť kondenzátorů a rezistorů připojená k bázi každého tranzistoru zajišťuje stabilitu i při vysokých frekvencích a s reprosoustavami s nízkou impedancí. Každý výstupní tranzistor je navíc měřen a do výroby integrovaného zesilovače Momentum MxV jsou zařazena pouze zařízení, která odpovídají požadovaným výkonnostním specifikacím. Stejně jako všechny modely D'Agostino jsou i integrované zesilovače Momentum MxV vybaveny diskrétními, přímo spojenými vyváženými obvody, což je nejpřesnější možná obvodová platforma.

momentum MxV ingegreated

Volitelný digitální modul posouvá Momentum MxV Integrated na špičku současného digitálního poslechového prostředí. Digitální rozšíření přidává možnost připojení starších zdrojů, funkce USB pro zdroj i hostitele a špičkové funkce streamování. Digitální modul, který lze v terénu upgradovat, přidává koaxiální SPDIF, optický a USB-A pro starší digitální komponenty a Ethernet a Wifi pro hudbu v síti. Speciální aplikace D'Agostino DSM pro iOS poskytuje vestavěné dekódování Tidal, Qobuz, MQA a kompletní ovládání jednotky. PCM signály až do 24 bit/192 KHz a DSD signály až do 4xDSD (11,2 MHz).

Volitelný gramofonový modul doplňuje integrovaný zesilovač Momentum MxV o možnost přehrávání vinylů. Podporovány jsou přenosky s pohyblivou cívkou s nízkým výstupním výkonem, se ziskem přes 60 dB a možností zatížení od 100 Ohm - 47 kOhm.

Každý integrovaný zesilovač Momentum je ručně vyráběn a individuálně testován v továrně D'Agostino v Arizoně naším týmem techniků a řemeslníků. integrovaný zesilovač Momentum se dodává ve stříbrném, černém nebo na zakázku lakovaném provedení.

momentum MxV ingegreated

SPECIFIKACE
Frekvenční odezva: 0,1 Hz až 100 kHz +0/-3 dB, 20 Hz až 20 kHz, ±0,1 dB
Odstup signálu od šumu: 75 dB, nevážený
Povrchová úprava: stříbrná nebo černá (na vyžádání jsou k dispozici vlastní povrchové úpravy)
Celkové harmonické zkreslení :250 W @ 8Ω 0,05 % @ 1 kHz
Vstupní impedance: 1 MΩ
Výstupní impedance: 7Ω
Výkon: 250 W @ 8Ω; 500 W @ 4Ω; 1 000 W @ 2Ω
Zkreslení: 200 wattů @ 8 Ω < 0,1 %, 20 Hz až 20 kHz
Vstupy: 3 stereofonní symetrické XLR, 1 stereofonní jednosměrný RCA
Výstupy: 1 stereo symetrický XLR, 1 1/4" jack pro sluchátka, 1 uzemnění
Rozměry: 46,4 x 24,1 x 45,2 cm
Hmotnost: 50,8 kg

momentum MxV ingegreated

Doporučená cena: 65.000 USD plus 10.000 USD za streamovací modul, 5.000 USD phono modul

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies