2019 01 31 TST Advance MyConnect50 1

Pařížští Advance Acoustic (tedy dnes spíše pro zdůraznění oné skutečnosti už jen Advance Paris) mají, zdá se, aktuálně překvapivě úspěšné období. Zejména se svou Smart Line, tedy komponenty s malou velikostí a cenou, ale přesto s mnoha funkcemi se tak nějak trefili do poloprázdného místa na trhu, což v dnešní extrémně široké nabídce stojí samo o sobě za pochvalu. Sérii nejnověji doplnil all-in-one systém MyConnect50.

V šasi s jasně čitelným designovým rukopisem se ukrývá integrovaný zesilovač, síťový přehrávač s podporou Bluetooth, CD přehrávač a FM tuner. Jinými slovy, je to skutečně všechno, co by mělo utvářet všestranný hi-fi systém.

Onen jasně čitelný vizuální rukopis znamená, že kompaktní přístroj má vpředu poměrně tlustý transparentní panel, zbytek šasi tvoří klasický, kvůli větrání perforovaný plech, ale celkově působí MyConnect50 solidně, zejména s ohledem na cenu. 5,5 kg vážící stroj má šířku jen 26,5 cm, výšku 13,6 cm a hloubku 38,5 cm, takže snadno zapadne do prakticky jakéhokoliv koutku.

2019 01 31 TST Advance MyConnect50 2

Vpředu dominuje čelu jednoduchý, ale dobře čitelný displej, pod nímž je řada šesti maličkých tlačítek pro všechno důležité ovládání a ještě o kousek níže jsou velmi nenápadná dvířka mechaniky. Vlevo od nich najdete krom spínacího tlačítka ještě velký sluchátkový jack a USB port pro snadné zapojení disku s hudbou, vpravo pak trochu zvláštně odsazené tlačítko pro vysunutí mechaniky a multifunkční otočný ovladač, který vás nepřekvapí, pokud jste někdy nějaký produkt této značky viděli.

Vzadu je konektivita oproti většině dalších komponentů ze Smart Line poněkud jednodušší, ale ono vlastně není proč chtít víc - krom FM a Bluetooth antény je tu vstup pro ethernetový kabel, vedle anténka Wi-Fi a USB port, který ale přijímá jen aktualizace softwarového vybavení. Digitální vstupy zahrnují dva optické a jeden koaxiální, tedy sadu, která by měla pokrýt vše co je třeba. Jsou tu i tři páry analogových cinchových vstupů, z nichž jeden lze použít i pro gramofony s MM přenoskami (stačí přehodit pozici nedalekého šoupátka). Jeden další pár cinchů pak funguje jako linkový nebo variabilní vstup dle potřeby, je tu i sdružený subwooferový výstup. Pro připojení reprosoustav jsou tu jednoduché reproterminály.

2019 01 31 TST Advance MyConnect50 3

Pro ovládání pak lze krom poměrně hezkého dálkového ovládání využít i aplikaci pro iOS nebo Andoid platformu. Díky tomu snadno můžete hrát i ze všech běžných streamovacích služeb, nejen z lokálních serverů nebo internetového rádia. Aplikace pak podporuje i multiroom spojení přístrojů.

Srdcem celého přístroje je D/A převodník Wolfson WM8740, podporující PCM signál s rozlišením až 24 bitů / 192 kHz.

2019 01 31 TST Advance MyConnect50 4

Díky poměrně velkému toroidnímu transformátoru dokážou tranzistory dodat poctivých 70 Wattů do 4 ohm, respektive 48 Wattů do 8 ohm a to ve třídě A/B. Zesilovač pracuje ve frekvenčním rozsahu 20 - 45 000 Hz (+/- 3 dB) a (blíže nespecifikované) zkreslení se drží pod 1%. Odstup signálu a šumu je vkusných 92 dB.

Advance MyConnect50 jsme poslouchali v rámci všech redakčních sestav, tedy s KEF LS50 místo setu Teac NT-503 / Emotiva XPA-DR2, s Fischer&Fischer SN-70 místo Cambridge CXA80 / Cambridge CXC, ale i s Harbeth Monitor 30 místo OPPO UDP-205 / Norma Revo IPA-140. O použité kabeláži, filtrech a dalším příslušenství více viz pravý sloupec -->.

2019 01 31 TST Advance MyConnect50 7

Basová linka v "By Your Side" z desky "Lovers Rock" od Sade (2000 | epic | 500766 2) byla taková nadýchaná, vřelá a uvolněná, měkčí, ale zase pocitově plná a slušně hluboká, dělající solidně šťavnatou parádu i s menšími regálovkami. Definice je slušná, nicméně MyConnect50 hraje hlavně na příjemnost, bohatost a pocit, že ve spodních frekvencích je přítomná energie - i oddělení jednotlivých tónů je slušné, na poměry dané cenové třídy přístroj funguje.

Také i vokál Diany Krall v její "Temptation" ("The Girl in the Other Room" | 2004 | Verve | 0602498622469) byl popostrčený mírně "do krásna", byl kulatý, hladký a sladký, s nádechem vřelosti, uvolněný, klidný a laskavý, příjemný a "snadný" při poslechu potichu i nahlas, takový univerzálně hezky znějící. Čitelnost hlasu je velmi slušná, opět plně adekvátní dané cenové hladině - MyConnect50 není zaměřený na analytickou prezentaci nuancí, ale na pocit celistvé "lidskosti".

2019 01 31 TST Advance MyConnect50 17

Ani u nejvyšších tónů se nemusíte být, že by jim hrozila nějaká hrubost nebo ostrost a to v prakticky libovolné kombinaci - MyConnect50 zůstává příjemný i na mírně vyšší hlasitosti bez pocitu stresu. Třeba činely nebo vibrafon v "Question and Answer" Methenyho, Hollanda a Haynese ("Question and Answer" | 2008 | Nonesuch | 7559-79910-0) jsou solidně jemné, klidné, oddělení jednotlivých cinknutí je důstojné a v zaplatitelném hi-fi světě je to prostě dobrá kvalita a čistota bez připomínek.

Náročné pasáže Janáčkovy "Symfoniety" ("Rok české hudby" | 2004 | Panter Praha | TU 0002-2) neměly, celkem samozřejmě, kdovíjak ohromující objem nebo sílu, ale k bohatosti laděný zvuk rozhodně není strohý nebo plochý a jakkoliv netlačí na pilu, ale zůstává spíše uvolněný, je v něm cítit dostatečnou živost, aby bavil. Samozřejmě, daný výkon znamená, že nejlépe je MyConnect50 v menší místnosti s menšími (či přesněji spíše jednodušeji rozehratelnými) reprosoustavami, ale to je v pořádku.

2019 01 31 TST Advance MyConnect50 18

Všeuměl od Advance vás nebude chtít obluzovat myriádami detailů, ale jak ukázala "Like a Rolling Stone" od Barb Jungr ("Man in the Long Black Coat" | 2011 | Linn Records | AKD 386), mnohem spíše si užijete takového toho celistvého dojmu, který je ale solidně čitelný, nemá v sobě takové ty prvky umělého zdůrazňování detailů a jaksi uvolněně a vkusně si plyne, s hlasem posazeným už dostatečně dopředu, aby nahrávce už přirozeně dominoval a vůbec je to celkově dobře, v důstojné hi-fi kvalitě zorganizovaný a prokreslený přednes.

U hudební scény v Illsleyho "Railway Tracks" ("AUDIOphile Pearls Vol. 10" | 2014 | AUDIO | 11-14) bylo cítit, že malý MyConnect50 jako kdyby se snažil hrát velký zvuk, takže zvuku je prostě kolem vás dost. Navíc v pravolevém směru je to scéna tak pevná a tak přehledná (ač ne holografická), že k ní v rámci sestav za podobné peníze nelze nic říct a obecně to prostě již hraje v opravdové hi-fi úrovni.

2019 01 31 TST Advance MyConnect50 23

Je ale hlavně cítit, že cílem bylo z MyConnect50 dostat zvuk, který bude příjemně poslouchatelný tak trochu bez ohledu na podmínky. I proto byla "Ještě kousek" Báry Zmekové ("Ještě kousek" | 2013 | Jámor) tak hezky vřelá, příjemně kulatá a uvolněná, neuspěchaná a přitom tak nadýchaně plná, že si ji můžete pustit jen tak na podkres, ale i si k ní skutečně v klidu sednout a pořád to bude hezké.

Kompaktní modely ze Smart Line pařížských Advance prostě fungují, alespoň pokud můžeme soudit dle dosavadních setkání. Najdete tu i vůči ceně až překvapivě dobrá dělená řešení typu koncových monobloků, separátního převodníku a předzesilovač apod., ale jak se zdá, i opačně pojatý stroj, kumulující v sobě vlastně úplně všechno a spadající tak svým pojetím tak trochu mezi "věžičky", dokáže nést ty důležité a příjemné charakteristiky hudebnosti přednosti výrobků Advance a hlavně zachovat jejich velmi příznivou cenu. Protože takhle univerzální systém za takové peníze a ještě se zvukem, který prostě nikdy neurazí a který se neúnavně dá poslouchat, který velmi dobře padne do role základního systému pro každou příležitost i místnost, to nebude jednoduché poskládat za podobné peníze. Kéž by se takhle hezky poslouchala každá "vstupní brána" do světa hi-fi...

Kč 21 990,-

FOTOGALERIE

FOTOGALERIE - VNITŘNOSTI

--- --- --- --- ---

KLADY

+ všechny funkce, co reálně můžete chtít

+ skvělá cena

+ nekomplikované soužití

+ hezký, hladký a příjemný zvuk

ZÁPORY

- nic, co by reálně šlo vyčítat v dané cenovce

--- --- --- --- ---

PRODÁVÁ: RP Audio | www.rpaudio.cz 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
InAkustik LS-1603 [2]
ZenSati Authentica

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
SOtM sPS-500
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Nordost Qbase Qb8 [3]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies