Marantz HD-CD1

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys CS:

Marantz, přední světový producent pokročilých audio technologií právě představil HD-CD1, prémiový CD přehrávač s krásným, elegantním a klasickým vzhledem střední velikosti.

Může se zdát malý, ale používá propracované technologie Marantz, které obsahují také ostatní oceňované CD přehrávače, včetně proslavených zesilovacích modulů Marantz HDAM specifikace SA2. Postaven na základě úspěchu velmi uznávaného sluchátkového zesilovače HD-DAC1 a integrovaného zesilovače HD-AMP1, doplňuje HD-CD1 znovuzrozenou sérii MusicLink.

Série Marantz MusicLink

Znovuzrozením série MusicLink Marantz zdůrazňuje svojí oddanost věrné reprodukci. Série MusicLink byla uvedena na trh v roce 1990 se záměrem reprodukce hudby ve své ryzí podobě z malých komponentů s neobvyklým konstrukčním přístupem. Cíl je jednoduchý: přinést posluchači všechny emoce a hudební detaily původní studiové nahrávky v kombinaci s elegantním vzhledem a pocitem vznešenosti. Není to náhoda, že tvůrce nové série MusicLink je opět Ken Ischiwata.

Nejnovější přírůstek do série Marantz Music Link je HD-CD1, velmi kvalitní CD přehrávač ve stejné kompaktní velikosti, jako je zesilovač HD-AMP1 s kterým se dokonale doplňuje. Při kombinaci více než 30. let zkušeností s přehráváním kompaktních disků s výsledky nejnovějšího vývoje v oblasti digitálních audio technologií se stává ideálním jako CD transport pro HD-AMP1, anebo jako CD přehrávač v jakýchkoliv případech, kdy je požadována nekompromisní zvuková kvalita v kompaktní formě. V signálových cestách jsou použity výběrové součástky. Centrálně uložený CD transport s mimořádně přesným snímáním je schopen přehrávat kromě standardních CD disků také soubory MP3, WMA a AAC. K dispozici je analogový zvukový výstup, ale také digitální optický a koaxiální výstup pro přímé propojení s mimořádně kvalitním převodníkem zesilovače HDAMP1. HD-CD1 má stylový vzhled s hliníkovým předním panelem, dvouvrstvé antivibrační šasi a boční panely v retro stylu.

Vynikající zvuk s Marantz HDAM

HD-CD1 je možná kompaktní, ale v jeho srdci jsou všechny vyspělé technologie Marantz, kterým vévodí moduly zesilovačů vlastní konstrukce HDAM - Hyper-Dynamic Amplifier Modules. Na rozdíl od obecně používaných all-in-one integrovaných zesilovacích obvodů, je nejlepšího možného zvuku dosaženo použitím miniaturních zesilovačů sestavených z diskrétních a navzájem optimalizovaných součástek, které lze nalézt napříč všemi zesilovači a přehrávači včetně série Marantz Reference. HD-CD1 používá nejnovější generaci HDAM-SA2 a poskytuje velký dynamický rozsah a širokou kmitočtovou odezvu s nejnižším zkreslením. Jinými slovy, dostane Vás k hudbě ještě blíž. Technologie HDAM je použitá také v sekci dedikovaného sluchátkového zesilovače.

Referenční kvalita převodu z digitálu na analog

Kvalita zvuku HD-CD1 se točí okolo velmi kvalitního CD transportu s mimořádně přesným čtením záznamu. Ten snímaná data posílá do DA převodníku Cirrus Logic CS4398 s vysokým rozlišením, který se vyskytuje jen ve špičkovém digitálním hardware. Nízký šum a fázové zkreslení zabezpečuje přesný oscilátor hodinového kmitočtu a kondenzátory s malou impedancí. Díky tomu jsou digitální data převedena na analogový signál s přirozenou dynamikou a sílou, dech beroucí přítomností a smyslem pro hudbu.

Dedikovaný sluchátkový zesilovač s regulací hlasitosti a nastavením zisku Ať už si budete přát použít HD-CD1 jako zdroj pro Vaše sluchátka na plný úvazek, nebo jen příležitostně, poslech přes k tomuto účelu výhradně sloužící sluchátkovou sekci bude vždy potěšení. Aby do sluchátek dostala maximum, má vlastní regulaci hlasitosti a je doplněna nastavením zisku – nízký, střední, vysoký, takže bude mít plnou kontrolu i nad vysoce hladovými audiofilskými sluchátky.

Analogové a digitální výstupy

Stejně tak jako velmi kvalitní analogový výstup, který umožňuje použití s libovolným zesilovačem včetně HDAMP1 ze stejné modelové řady, má HD-CD jak optický, tak i koaxiální výstup. To znamená, že může být použitý také jako CD transport a při propojení s HD-AMP1 využije jeho vlastní vynikající DA převodník ESS
Sabre.

Výkonný napájecí zdroj a šasi potlačující vibrace

Nepřítel dobrého zvuku je šum a Marantz učinil pro potlačení elektrických a mechanických interferencí rozsáhlá opatření. Výkonný napájecí zdroj obsahuje vysokokapacitní filtrační kondenzátory a společně s rychlými usměrňovacími Schottkyho diodami dodají hudbě velkou dynamiku. Přehrávač má funkci automatického
vypínání po určité době nečinnosti a také v režimu stand-by je velmi úsporný. HD-CD1 je postaven na tuhé antivibrační dvouvrstvé základové desce, uložené na masivních celohliníkových nožkách. Klasický vzhledem Marantz je doplněn bočnicemi ve stylu retro. Provedení Silver Gold a Black.

Více u www.basys.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies